Felvételi

Felvételi 2022 ŐSZ

Felvételi 2022 ŐSZ

2022 őszén is felvételt hirdet az ARTSZ! Jelentkezhet bárki, aki magyar felsőoktatási intézmény hallgatója, és érdeklődik a társadalomtudományok iránt!


1. ÍRÁSBELI

A kérdőívet innen tudod letölteni. Kérjük, hogy töltsd le a Driveból, töltsd ki, és küldd el e-mailben az angeluszfelveteli2022osz@gmail.com címre. Ha kérdésed van, a levélkezelőink, Csibi Orsolya szívesen válaszol ugyanezen az e-mail címen, de az elte.hu/artsz-n és a facebook oldalunkon is tájékozódhatsz. Részletekért figyeld a Facebook oldalunkat, vagy kérdezz tőlünk emailben. 

Leadási határidő: 2022. október 20. éjfél (meghosszabbítva)

 

2. TÁBOR

A november 12-én megrendezett táborban szeretnénk, ha megismernél minket, és mi is jobban megismerhetnénk Téged. Szórakoztató, elgondolkodtató, kreatív feladatokkal és játékokkal várunk az ELTE Nándorfejérvári Úti Kollégiumban. Értesítünk arról, hogy túljutottál-e az első fordulón, ekkor küldjük el a táborral kapcsolatos további információkat is. A táborban való részvétel kötelező, csak kivételes esetben fogadjuk el a távolmaradást, amit előre jelezned kell. A tábor után e-mailben néhány napon belül értesítünk arról, hogy továbbjutottál-e a szóbeli fordulóra.

Időpont: 2022. november 22.

 

3. SZÓBELI

A tábor után e-mailben értesítünk arról, hogy továbbjutottál-e az utolsó fordulóra.

A szóbeli során újra csak Rád figyelünk. Itt az írásbeli és a tábor során szerzett élményeidről, szakkollégiumi és tanulmányi terveidről, illetve itt is felteszünk neked néhány elgondolkodtatónak szánt kérdést. Tárgyi tudásra itt sem célunk rákérdezni, de ha esetleg valamely tudományos vagy szépirodalomi olvasmányélményedet relevánsnak érzed egy-egy kérdés kapcsán, nyugodtan bemutathatod nekünk.

A kérdőív terjedelme ne ijesszen meg! Az utolsó két feladatban (kép kommentálása, esszé) a felsorolt 11 kép közül egy általad választottat kell kommentálnod és a 8 idézet közül egy hosszú esszé-témát kell kiválasztanod! Számíts arra, hogy a kérdések nem a tárgyi tudásodat mérik.